Превозвачите: ТИР-овете са необходимият грешник!

Това не е първата зима, в която се управляват камиони

ТИР-овете са необходимият и достатъчен грешник. Това не е първата зима, в която се управляват камиони. Но някой трябва да бъде виновен, защото е малко неудобно да се каже защо една държавна фирма не е изчистила пътя. Това заяви зам.-председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на превозвачите Красимир Лалов в интервю за Fakti.bg.

Изявлението на Лалов е по повод тежката ситуация на магистралите "Хемус" и "Струма" през уикенда заради силния снеговалеж и обяснението на вицепремиера Цветан Цветанов, че неподчинението на няколко шофьори на тирове е основната причина за километричните задръствания по "Хемус" и "Струма".

"Първият камион, който е препречил пътя горе при мостовете (на Витиня - бел. ред), слава Богу, че го е направил, защото отдолу е имало 20 сантиметра лед, а отгоре сняг. Само си представете как една красива колона влиза от естакадата долу в дерето, защото някой не си е свършил работата. Много удобни термини ползват господата от АПИ, че се движим при „зимни условия“. Какво означава това? Всички останали изисквания отпадат и ние се правим на циркаджии по пътищата", гневи се Лалов.

Според него "е обидно политиците да имат съветници, които не знаят, че камионите нямат летни гуми".
"Омръзна ни 10 години да обясняваме, че не сме маймуни и не се катерим по клоните. Това не е първата зима, в която се управляват камиони. Но някой трябва да бъде виновен. Не забравяйте, че този път е част от европейски коридор, поради което трябва да се поддържа в съответствие с изискванията. Никой не каза това, а всеки казва, че три камиона са препречили пътя", категоричен е Красимир Лалов.

Вчера уволненият изпълнителен директор на държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД Антон Антонов разказа как на АМ "Хемус" е молил служители на Пътна полиция да му помогнат с изтеглянето на закъсали тежкотоварни камиони, за да се избегне задръстването. По мнението му магистралата е трябвало да бъде затворена, докато се почисти.

Днес обаче вицепремиерът Цветан Цветанов заяви, че не можем до всеки ТИР да сложим полицай. "Първите ТИР-ове тръгнаха и оттам тръгна проблемът", каза още вътрешният министър.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини