Нормализира се обстановката в Кърджалийско

Обстановката в област Кърджали се нормализира след падналите проливни дъждове на 6 и 7 януари. Всички републикански пътища са отворени, няма ограничения и забрани за  МПС, съобщиха от ОПУ Кърджали.

Сигнал за свлечена скала по пътя между селата Енчец и Главатарци е бил подаден късно вчера, но спасителен екип на ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението” е отстранил скалните отломки и е освободил пътя за движение.

В кирковското село Лозенградци спасителен екип е обезопасил неизправно електрическо табло до пристигането на специалисти от електроразпределителното дружество за отстраняване на аварията.  

Над сто бяха повикванията, на които се  отзовахме,  съобщи комисар Христо Тодоров -  началник на ОУ” “Пожарна безопасност и защита на населението” Кърджали. Той уточни , че  е нямало застрашени  и пострадали хора. Огнеборците са отводнявали помещения в болницата в Момчилград, включително и в местното РПУ. Имало  е закъсали   автомобили  в района на ОЦК Кърджали  и  наводнени  складове  в „Търговия  на едро”.

Нормално започнаха занятията в училищата в област Кърджали след  коледната ваканция. Всички 82 учебни заведения провеждат учебен  процес. Пътуват ученическите автобуси, има осигурено гориво и  отопление в класните  стаи, съобщиха от Регионалния образователен инспекторат в Кърджали.

Единствено в училището в с. Чакаларово, община Кирково децата не учат. Заради  проливните дъждове котелното в сградата е било наводнено. И в понеделник продължава източването на водата от шахтите. Правим всичко възможно за запалим горелката и пуснем  парното в училището, уточни кметът на селото Христо Кръстев.
           
Ще бъде направен график за  компенсиране на пропуснатия учебен материал и  учениците  ще могат да завършат нормално първия учебен срок, увериха от инспектората.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини