21 °C

Караянчева:Михалевски сатанизира ГЕРБ

Крайно време е колегата Михалевски да спре да сатанизира управлението на ГЕРБ и да заблуждава кърджалийци, че правителството работи срещу техните интереси.  Така народният представител Цвета Караянчева коментира призива на Михалевски увеличението на таксата смет да бъде компенсирано за сметка на партийната субсидия. „ГЕРБ завари опоскана държава, със спрени  европейски програми и снето доверие от страна на ЕС. Затова е цинично и вулгарно човек, който пряко е участвал в управлението на Тройната  коалиция да окайва местните данъкоплатци.  Законът за управление на отпадъците не е прищявка, нито средство да се напълни хазната. Той е приет в съответствие с европейските директиви за опазване но околната среда, които няма как да бъдат пренебрегнати. И ако правителството на г-н Михалевски оказваше необходимия контрол върху усвояването на еврофондовете, нямаше да допусне Кърджали да остане без Регионално депо.  Това грандиозно и скъпо съоръжение по никакъв начин не кореспондира с нуждите на гражданите. Този проект е разточителен и съдържа луксозни екстри /конферентна зала, посетителски център и т.н/,които го правят икономически неефективен и социално непоносим. А държавата и общината са допуснали той да се компрометира.

Проектът е спрян заради допуснати сериозни нарушения на процедурите, заради които страната ни щеше да бъде глобена. Това наложи да се откажем от парите по ИСПА и да заложим средства от бюджета, за да бъде довършено депото. И кметът да не се сърди на Закона, че са въведени екотакси, а да направи необходимото парите, които постъпват в общината от такса смет не да се прахосват и с тях да се запушват дупки, а да се харчат целесъобразно, за да не се обременяват гражданите. А самите екотакси няма да отидат в джоба нито на премиера, нито в моя, а ще бъдат върнати на кметовете за рекултивация на старите сметища. Има общини, в които таксите смет остават на същите равнища, а другаде дори има намаление. Явно там кметовете са по-добри стопани и се справят без да се оправдават със закона?!.

Относно пречиствателната станция на Кърджали, фирмата, на която е възложено проектирането, няма как да е приближена до ГЕРБ, защото е избрана през 2008 г, когато властта  бе в ръцете на социалистите и  партньорите им от ДПС. Г-н Михалевски да престане със страховитата аритметика за поскъпването на водата. А помисли ли за нея, когато монтира пречиствателни станции в Боино и Главатарци, където няма канализация.!? Що се касае до стойността на обекта за интегриран воден цикъл, тя ще се базира на конкурентната процедура, която предстои да се проведе и от възложителя зависи да спечели най-изгодната оферта.   Но тя едва ли ще надхвърли инвестицията във Водното огледало.

Местната  власт  да бъде така добра да си подреди приоритетите, да си поеме отговорността за свършеното и за несвършеното и да не прехвърля топката на правителството. След като претендира, че е избран с гласовете на мнозинството, нека г-н Азис да защити интересите на своите избиратели и да им спести тежестта на завишената такса смет, вместо да се държи за полите на БСП и да приглася на популисткия им плач за доходите на хората.  Общинските съветници от ПП ГЕРБ отстояват позицията, че такса смет не трябва да се вдига. Това, което трябва да се направи, е да се промени методиката за изчисляването й. И училищата и детските градини да бъдат освободени от такси смет.

И накрая, уважаеми  колеги от ДПС и БСП, спрете да използвате ГEРБ за плашило и свиквайте да работите по правилата и в името на закона.“

Цвета Караянчева-народен представител от ГЕРБ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини