ГЕРБ дари първото бебе за 2012-а на Кърджали

Първото бебе за 2012 година в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски"в Кърджали бе дарено от представители на ПП ГЕРБ. Малкия Евсун и неговата майка бяха зарадвани с огромен плюшен мечок, комплект за детско креватче и проходилка. Подаръците бяха придружени с добри пожелания и красив букет, поднесен от председателя на общинската партийна структура Илия Илиев.

Първото бебе за 2012 година, проплакало в родилно отделение на кърджалийската болница на 1 януари в 10, 50 часа. То е второ дете за 25-годишната майка Мюмине Адем. Малчуганът тежи 3, 380 килограма и е с височина 50 сантиметра. Днес Мюмине пожела за втория си син здраве и късмет и същото пожелание отправи към всички кърджалийци. 

Въпреки, че за тяхното семейство детето е второ все по рядко българите се решават да имат второ дете, каза днес дежурният акушер -гинеколог д-р Георги Дзивков. Той заяви, че въпреки това новата 2012 година е  започнала много добре за отделението, където до днес са проплакали шест бебета, вече вписани в електронния регистър на ражданията. Три от тях са по нормален път.

От отделението отчитат, че има общо  намаление на ражданията. За 2011година те са  886 раждания далеч под минимума. Обикновено в кърджалийската болница годините са завършвали с над 1000.  Д-р Дзивков обяснява това с настъпилите демографски процеси и все по-големия отлив на млади семейства към по-големите градове и в чужбина, където те търсят професионална реализация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини