Глобяват 11 пъти Хасан Азис за харчене на евро средства

Хасан Азис

681 акта за административни нарушения, допуснати при поръчки с евросредства, е издала Агенцията за държавна финансова инспекция от началото на 2009 г. до ноември 2011 г. Това показват последните данни в списъка с провинения, който през 2009 г. Агенцията по обществени поръчки бе задължена да публикува. С последните промени в закона обаче това изискване отпада и от 26 февруари информацията за констатирани нарушения няма да е публична.

През 2011 г. са връчени 201 акта. През февруари с четири се е сдобил бившият премиер Сергей Станишев. Причината са пропуски в процедури по оперативна програма "Административен капацитет", обявени от администрацията на Министерския съвет. Три от нарушенията са на изискването до 7 дни след сключване на договор информацията за това да се изпрати за публикуване в регистъра на поръчките.

Също четири акта заради поръчки по тази програма е получил и бившият областен управител на Ловеч, сега зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков. 11 акта пък са били издадени на кмета на Кърджали Хасан Азис заради поръчки по регионално развитие. Пропуски са открити и при процедури, възложени от Националния статистически институт, кметовете на Попово, Горна Оряховица, Аврен, Исперих и др. През 2010 г. актове са издадени и на бившия социален министър Емилия Масларова заради нарушения при поръчки по програмата за развитие на човешките ресурси.  24 часа

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини