Започват хайки за „Гражданска отговорност”. Преглед на националния печат

„Труд": Спецсъдът тръгна, първите дела готови

Специализираният съд е напълно готов за работа, каза председателят му Георги Ушев пред БНР.

Вече сме готови с първите дела, допълни Ушев. Предварителните очаквания са за около 80 дела, каза говорителят на специализираната прокуратура Пламен Марков. Очаква се те да дойдат от различните съдилища, но вече са с обвинителен акт. Според Марков за година се очаква тези дела да са около 350.

„В момента в специализирания наблюдателен съд работят 9 съдии, но искаме да видим как ще се развият нещата, за да видим дали те са достатъчно", уточни Ушев. „Някои от тях са били прокурори и се надявам бързо да влязат в ритъм, ще има обучения, семинари", допълни той.

„Дума": Отзовани посланици осъдиха Николай Младенов

Трима посланици, отзовани от външния министър Николай Младенов, спечелиха дела срещу него във Върховния административен съд заради предсрочното им връщане в България.

ВАС отмени заповедите, с които министърът прекрати задграничните командировки на посланиците в Холандия, Сърбия и Гърция - Златин Тръпков, Георги Димитров и Андрей Караславов. Тримата бяха завели жалби, след като заедно с още над 30 действащи ръководители на дипломатически мисии бяха обявени от Комисията по досиетата като сътрудници или агенти на ДС.

През септември външният министър Николай Младенов прекрати командировките им, за да ги върне в България на основание променения Закон за дипломатическата служба, който му даваше право на това, ако мандатите им изтичат.

„Стандарт": Данъчните ни черпят с бонбони

С шоколадови бонбони с цял лешник почерпиха първите посетители за новата 2012 г. в някои от офисите на Националната агенция за приходи. Още в началото на първия работен ден за 2012 г. десетки граждани посетиха поделенията на НАП в страната, за да подадат данъчните си декларации за получените доходи през миналата година. За подранилите съвестни данъкоплатци инспекторите бяха подготвили скромна почерпка с шоколадови бонбони.

„Труд": КАТ прави хайка за "Гражданска отговорност"

Масови хайки на КАТ за задължителната застраховка "Гражданска отговорност" започват от утре в цялата страна, обяви МВР.

Операцията ще продължи до края на януари, тъй като повечето полици у нас се подновяват в първите дни на годината.

Пътните полицаи припомнят, че глобите не са по Закона за движение по пътищата, а по Кодекса на застраховането, и санкциите са жестоки. За физически лица глобата е от 400 до 600 лв., а за юридически - от 2000 до 5000 лв. При повторно нарушение сумата за гражданите скача до 2000 лв., а на фирмите - до 10 000 лв. Не е за подценяване още, че глобата е не само за водача, а и за собственика на колата. Както и че шофьорът остава без книжка, а автомобилът се спира от движение до сключване на застраховката.

„Новинар": Василена от Благоевград е бебе на 2012 г.

Василена от Благоевград е Бебе на 2012 г. Момиченцето се е родило буквално секунди след настъпването на Новата година.

Орисник на младата дама ще бъде министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини