Пенсионерите от Ардино изпратиха старата година

На 29 декември пенсионерите в Ардино по традиция се събраха в Клуба, за да отпразнуват настъпващата Нова година. Гости на хората от третата възраст бяха кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрямов, зам.-кметът Изет Шабан и общинският съветник Алпер Сами.

Председателят на Клубното ръководство Назиф Саадетин  откри с кратко слово тържеството. „Нека 2012 да бъде година на толерантност, на по-големи успехи във всяко едно начинание”, каза Саадетин. Той подчерта, че никой кмет досега, не е бил така сърдечно разположен към пенсионерите, както сегашния кмет на общината.

„Вие сте хората, които умеете най-добре да преценявате хубавото от недостъпното. Вашата оценка е много важа за мен. Изпращаме една трудна година. Надявам се 2012 да бъде по-добра. Да се подобрят стандартите на условията за живот, да се увеличат пенсиите ви”, с тези думи се обърна към възрастните хора  Ресми Мурад. Той сподели, че въпреки трудностите в общински и личен план годината е била успешна. „Получихме едно голямо доверие от цялата ардинска общественост, което ни задължава да изпълним всичко това, което сме обещали, каза  Мурад. Той пожела на пенсионерите  крепко здраве, много щастие и дълголетие. „Нека идващата година да бъде по-добра и по-спокойна. Да имате по-малки здравословни проблеми”, каза още той.

За клуба на пенсионерите в Ардино могат да се кажат много хубави думи. Днес той е повече от втори дом за тях. Помещението е ремонтирано със средства от общината. Всеки ден възрастните хора се събират в Клуба, за да общуват. Разнообразяват времето си като играят шах или карти, четат регионалните и националните вестници, осигурени също от общината. От началото на месец януари ще започнат да получават и вестник „Пенсионери” със съдействието на бившия учител Дилавер Реджебов.

Богат е живота на Клуба. Организирани бяха екскурзии до Пампорово, Одрин, Чанаккале, Солун.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини