Гурбетчии масово купуват жилища в Кърджали

Гурбетчии, които са спестили големи суми в Испания, Холандия, Белгия, Германия и Франция, инвестират средствата в жилища в Кърджали, съобщи БГНЕС. Брокери обаче разказват, че изискванията на гурбетчиите са много високи.
Интерес към жилища, но по-малки, има и от страна на жителите на съседните родопски села. В голяма част от случаите новодомците първо изчислявали колко ще им струва плащането на наем за четири години, ако тяхно дете се е преместило да учи в гимназия в Кърджали. Други пък директно купуват по-голям апартамент, притиснати от липсата на препитание по родните им места. Голяма част от младите семейства пък теглят ипотечни кредити.
Най-предпочитани от купувачите са старите панелки. Търсят се предимно гарсониери и двустайни апартаменти. Гарсониерите се продават по около 20 000 лева. Двустайните апартаменти се продават средно за около 35 000 лева, а тристаен - за 45 000 лева.
Най-много жилища се търсят в центъра на града. Апартаментите в кварталите са непродаваеми, оплакват се брокери от агенции за недвижими имоти.
Купувачите с повече пари в джоба пък не се колебаят да ги вложат във вилите по бреговете на язовир "Кърджали". За сграда с площ от 500 квадрата те дават 25 000 лев

Новинар

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини