294 000 души са загубили работата си през 2011 г. Преглед на националния печат

„24 Часа": БСК: 294 000 души са загубили работата си през 2011 г.

294 000 работни места в България са били съкратени през миналата година по данни на Българската стопанска камара (БСК). Според 70% от анкетираните 500 мениджъри в България бизнес климатът през 2011 г. се е влошил, се твърди в тазгодишното изследване на БСК, проведено в периода 20 ноември - 7 декември т. г.
Ефектите от световната финансово-икономическа криза се открояват отчетливо, коментират от БСК. За 53 процента от фирмите годината е била по-неуспешна от предходната, 71% очакват задълбочаване на кризата през 2012 г., а оптимистите са едва 13%.


„Труд": Строят нов дом за нуждаещите се от Нови хан

Нов дом ще се строи за живеещите в сградите към църквата на отец Иван в Нови хан. Това стана ясно след среща на представители от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и свещеника.
Отец Иван е купил имот в местността Побит камък край Нови хан, а Софийската митрополия е превела 9000 лева за таксата за промяна на предназначението на терена. Там ще бъде изградена нова сграда за нуждаещите се семейства.

„Стандарт": КАТ хвана Йоско натясно

42-годишният Йосиф Йосифов-Йоско от Сливен, който твърди, че е инвалид и не може да участва в съдебни заседания, е пътувал два пъти близо по 300 км до Сливен. Това стана ясно по време на заседанието в Софийския градски съд, където той е подсъдим, но не се явява. При тежка катастрофа на 2 март той уби двама души и рани още двама, шофирайки пиян със 180 км/ч джипа си "Мерцедес" G клас. Четирима полицаи от Сливен свидетелстваха, че на 13 ноември и 3 декември са проверили Йосиф Йосифов, който пътувал заедно със Станимир Кисьов. Двамата се движели с "Тойота Ланд Крузер", като зад волана бил Кисьов, а на предната седалка до него се возел Йоско.

„Дума": 90% от АГ-болниците в София са без нарушения

Контрольорите от НЗОК не са открили нарушения в 90% от проверените случаи в 10 столични АГ-болници, съобщиха вчера от пресцентъра на Здравната каса. Извънплановите проверки на всички специализирани АГ-болници и клиники, в които се оказва родилна помощ, бяха разпоредени по повод зачестилите смъртни случаи на родилки.
Проверени са 777 случая, отчетени за периода между 1 август и 31 октомври 2011 г., по клинична пътека 141 "Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода и начина на родоразрешение".


„Новинар": КЗД обяви за дискриминационни цените на винетките

Според КЗД евродиректива изисква цените на краткосрочните винетки да са пропорционални на продължителността на времето на ползване. Това изискване съществува, за да не бъдат поставяни потребителите, които ползват рядко и инцидентно пътната инфраструктура в положението да заплащат значително по-скъпо за определен период от време в сравнение с тези, които ползват годишни винетки, обясниха от комисията.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини