7 неща, които ви доближават до успеха

За някой, който се смята за професионалист е трудно да си признае, че се разсейва. Но липсата на концентрация е главна причина да не постигате по-добри резултати. Защо проверявате електронната си поща непрекъснато? Дори докато говорите по телефона? Ежедневието ви наподобява ли кръстосан разпит, на който подлагате компетентността си?

Можете да бъдете по-продуктивни. Изглежда просто - правете едно нещо в даден момент.

Тони Уонг, чийто списък с клиенти включва Toyota, Honda и Disney, е експерт по фокусирането на хора върху задачите им. Ето неговите съвети за това как да станете по-продуктивни, пред Inc.:

1. Разделете работата на основни етапи, с логична последователност и срокове. Да напишете "стартирането на интернет страницата на фирмата" на първо място в списъка със задачите си ви гарантира, че ​​никога няма да го направите. Раздробете работата, която може да изглежда сложна и мащабна, на малки и прости части. Така ще получите списък от конкретни задачи, изпълними в рамките на няколко часа или дори по-малко. Начинът, по който се поставят целите, предопределя постигането им.

2. Стоп на многозадачния режим на работа! Бързото превключване от задача на задача не работи. Сериозно, когато задачите се сменят повече от 10 пъти на ден, просто блокирате. При това коефициентът ви на интелигентност пада с пет точки. В режим на многозадачност IQ-то пада с 10 точки средно. Ако трябва да сме по-прецизни – с 15 при мъжете, пет при жените. Да, мъжете се справят три пъти по-зле, ако имат няколко неща да вършат едновременно, отколкото жените.

3. Бъдете войнствени! Да не ви разсейват е ваше право, но трябва да си го отвоювате. Заключете вратата си,  изключете телефона си, игнорирайте в дадения момент електронна поща и SMS, даже интернета. Изолирайте се от шума и се фокусирайте върху завършване на една задача – текущата!

4. Планирано проверявайте електронната си поща. Изберете време - два или три пъти през деня, през което да четете и отговаряте на електронната си поща. Ако го правите постоянно през целия ден, сами убивате вашата производителност.

5. Използвайте телефона. E-mail-ите не са предназначени за диалог. Не отговаряйте повече от два пъти на някого днес - вдигнете телефона.

6. Работете според собствения си дневен ред. Не позволявайте случайни промени в движение, след като го съставите. След като се събудите, не пропускайте да пиете вода, за да се рехидратирате. Една добра закуска за набавянене на глюкоза и след това си определете приоритетните цели за деня.

7. Работете на 60 до 90-минутни интервали. При умствен труд мозъкът използва повече глюкоза, отколкото при всяка друга дейност. Ще сте употребили голяма част от наличната след 60-90 минути. Ето защо се чувствате супер дългите срещи са така изтощителни. Така че, дайте си почивка: размърдайте се, отидете на разходка, закусете, направете нещо съвсем различно за презареждане. И да, това означава, че имате нужда от допълнителни почивки, освен обедната. На практика, ако искате да сте ефективни 8 часа на работното си място,  планийрате да сте там 9,5-10 часа, за да си подсигурите почивките. Иначе няма ефективност.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини