Наградиха деца, участвали в конкурс за рисунка на тема „Родопска зима”

Рисунка на Алпер Юмер

185 рисунки изпратиха 173 деца от 1-ви до 7-ми  клас от всички училища на територията на община Ардино за участие в конкурс за рисунка на тема „Родопска зима” организиран от хидроенергийна компания „Горна Арда” АД. Вторник в салона на читалище „Родопска искра” бяха отличени 6 деца в две възрастови групи – от 1-ви до 4-ви клас и от 5-ти до 7-ти клас. На първо място в първа възрастова група се класира четвъртокласникът Алпер Юмер от СОУ „Хр.Смирненски” в село Бял извор, а във втора възрастова група на първо място се класира петокласникът Тугай Шериф от СОУ „В.Левски” в Ардино. Двете рисунки ще послужат за новогодишна картичка на ХЕК „Горна Арда”. Победителите и останалите отличени, получиха своите награди (GSM,фотоапарат и музикален плейър) от Вернер Казагранде и Лилия Иванова, представители на Хидроенерегийната компания „Горна Арда”. Всички деца получиха грамота за участие и коледни лакомства.

На церемонията, освен децата, бяха поканени техните родители и учители. Гости на тържеството бяха още кметът на община Ардино Ресми Мурад, заместниците му Неджми Ходжов и Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрямов и началникът на отдел „Образование” Бахар Реджебов. Тук беше и Щилиян Узунов, началник на Районното полицейско управление в Ардино.

Преди награждаването на най-добрите автори, встъпителни слова произнесоха Вернер Казагранде и Лилия Иванова. Те споделиха, че са изключително изненадани от голямата активност на ардинските деца. Благодарим ви за прекрасните рисунки. Много трудно ни беше да изберем най-добрите творения. Ако беше възможно бихме определили всички рисунки с първото място. Надяваме се, че един ден някои от вас ще станат известни художници, заявиха организаторите на конкурса.

Церемонията завърши с музикална програма, в която се включиха деца от различни училища на територията на община Ардино.

Победители в категория от 1 до 4 клас:

1. Алпер Юмер – 4 клас, СОУ Христо Смирненски, с. Бял Извор

2. Есин Исмаил - 1Б клас, СОУ Васил Левски, гр. Ардино

3. Стела Узунова - 1Б клас, СОУ Васил Левски, гр. Ардино

Победители в категория от 5 до 7 клас:

1. Тугай Шериф - 5А клас, СОУ Васил Левски, гр. Ардино

2. Анна Хаджиева - 5А клас, СОУ Васил Левски, гр. Ардино

3. Йелдъз Мурад – 6 клас, СОУ Васил Левски, гр. Ардино

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини