Болницата дължи 1 млн.лева за илачи и консумативи

д-р Тодор Черкезов

На 981 000 лева възлизат просрочените задължения на многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали към доставчици на медикаменти и консумативи. Общо  дължимите суми към дистрибутори са на стойност  2 978 000 лева. Дълговете на болницата набъбват през миналата година, когато се въвеждат делегираните бюджети. Само сумата на просрочените задължения скача с близо 700 бона. Това съобщи пред журналисти директорът на лечебното заведение д-р Тодор Черкезов.

Една от причините е увеличаването на пациентите в тежко състояние, чието лечение надхвърля разходите по клинични пътеки. Д-р Черкезов даде за пример случай, който е струвал на болницата 60 бона , а Здравната каса привела по клинична пътека само 2 000 лева.

Често от частни и общински болници пращат при нас пациенти защото не им е изгодно да ги лекуват при тях. Ние не можем да ги върнем, подчерта д-р Тодор Черкезов.

 Той каза, че за да фалира болничното заведение задълженията трябва да надхвърлят 14 млн.лв. Според независимия експерт счетоводител от Пловдив Тодор Благов това е невъзможно. Само стойността на сградата на болницата е 7 млн.лева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини