ЕVN подсилват мрежата си в областта

Областният управител Иванка Таушанова прие вчера председателя на Управителния съвет на ЕVN България г-н Йорг Золфелнер и членовете на УС Калина Трифонова и Костадин Величков. Ръководителите на компанията представиха инвестиционните си намерения за 2012 година и изразиха задоволство от постигнатите резултати до момента. Следващата година дружеството възнамерява да вложи близо 6 милиона лева в нови мрежи и подстанции в област Кърджали, за да намали загубите, да подсили системата и да повиши сигурността на захранването. Ще бъдат изградени 44,4 км нови електропроводи и 15 нови трафопоста, съобщи Костадин Величков. Йорг Зелфелнер информира Таушанова, че ЕVN България приключва 2011 г със 126 милиона лева инвестиции, а за следващата 2012-та са заложени още 128 млн. От стъпването си на българския пазар фирмата е инвестирала 800 млн лева и има стратегия за устойчиво и дългосрочно развитие у нас. Золфелнер изтъкна            , че регион Кърджали е и ще продължи да бъде във фокуса на вниманието на ЕVN.

Освен в модернизацията на мощностите и подобряване на обслужването инвестираме и в човешките ресурси, подчерта Калина Трифонова. За шеста поредна година ЕVN финансира стажантска програма „Младежи с бъдеще”, по която са обучени над 200 студенти, а 13 от тях вече са служители на компанията. Успешно се изпълнява и проектът за енергийна ефективност в училищата, който надгражда знания и възпитава отговорност у подрастващите към енергийните ресурси. В него досега са обхванати около 4 000 деца. 

Областният управител сподели, че дружеството е пример за добро партньорство с държавата и че клиенските центрове в Кърджали, Момчилград и  Крумовград реагират компетентно и навреме при спешни ситуации. Като пример за успешно сътрудничество бе посочено изграждането в експресни срокове на 20 км електропровод на Маказа. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини