Откриха обновения спортен комплекс "Шампион" в „Славейков”

Началникът на РИО на МОМН - Кърджали Гроздан Колев и директорът на СОУ "Петко Рачов Славейков" Милко Багдасаров прерязаха лентата, за да открият официално изцяло обновения спортен комплекс "Шампион" в рамките на училището. След реконструкции и ремонтни дейности, продължили няколко месеца, младите спортисти от най-голямото училище могат да се похвалят с най-модерната база в област Кърджали - физкултурен салон, нови съвременни съблекални, бани и санитарни възли. В коридора на комплекса са поставени нови пейки и столове за отмора и изчакване на ред за тренировка. Обновени са и таблата в спортния коридор - поставени са на видно място снимки на шампионите от училището, постигнали най-значителни успехи през годините.

Директорът Багдасаров започна словото си с „добре дошъл” към началника на РИО – Кърджали, който за първи път е гост на СОУ „Петко Рачов Славейков”. Разказа за достигнатите първи места в общинските първенства до момента – славейковци са спечелили 11 от общо 15-те звена в спортовете волейбол, баскетбол и футбол в първия кръг на Ученическите игри за учебната 2011/2012 година. Пожела на възпитаниците си още по-големи успехи и порой от шампионски титли.

В приветствието си към събралите се ученици от всички възрастови групи началникът на РИО – Кърджали Гроздан Колев сподели, че е изключително впечатлен от достиженията на училището и по тази причина не са нужни много думи, за да честити на славейковци откриването на комплекса.

Двамата заедно прерязаха трикольорната лента и първи преминаха по плиснатата вода за берекет и успех.

Във физкултурния салон веднага започнаха демонстративни забивки в баскетболните кошове и прехвърляния на волейболната мрежа. А преподавателите от катедра „Физкултура” приеха множество приветствия и подаръци от колегите си от другите методически обединения.   

Нешка Шопова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини