Езиковата подема кампания срещу СПИН

По инициатива на Ученическия съвет в ГПЧЕ „Христо Ботев” стартира поредната кампания, посветена на 1 декемврии – Световният ден за превевнция срещу СПИН. На различните етажи са поставени постери, изготвени от ученици, които по забавен начин представят информация за безрисково сексуално поведение, за толерантно отношение към хората, живеещи със заболяването, за разликата между ХИВ и СПИН. В голямото междучасие всички ученици си поставиха символната червена лентичка. Кампанията стартирала в началото на седмицата в часа на класа е насочена към поведението на младите хора, с идеята за повишаване на сексуалната култура.

Данните за разпространението на ХИВ-инфекцията по света остават шокиращи. Според последните изчисления на Програмата на ООн за ХИВ/СПИН (UNAIDS), остават шокиращи.33 милиона души живеят с инфекцията, а между 25 и зо милиона са починали от болестта. Около 7 100 човека се инфектират ежедневно с вируса на имунната недостатъчност. Най-бързо епиемията се разраства в Източна европа, Централна Азия и Северна Африка. Новоинфектираните лица в глобален план са момичета на възраст 15-24 години. Вирусът на СПИН е основната причина за смъртта на много млади жени в репродуктивна възраст. А данните за България сочат, че над 50% от новоинфектираните са на възраст до 29 години.

Тази вечер учениците от ГПЧЕ „Христо Ботев” ще вземат участие и в голямата дискотечна вечер, организирана от Българския червен кръст.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини