Продават опасни храни за животни в Кърджали

 Некачествени и опасни храни за домашни любимци се продават в магазините в Кърджали установи Кърджали бг вести. Те предизвикват сериозни проблеми за животните, прояваващи се  от обилно разстройство до тежки бъбречни увреждания. Най вредни за домашните питомци се оказват консервите. Собственици на кучета се оплакват,че произведените в нашата страна консерви  често предизвикват разстройства.

Редувам консерви със гранули. Дадох поредната на кучето си доза от консервирана храна, произведена от утвърдена българска марка,закупена в търговска верига. Само след няколко часа холът ми бе буквално осеян с редки изпражнения, споделя Георги С.

 Собственици на кучета споделят, че са забелязали зависимост между храненето на домашните си любимци с консервирана храна и стомашни разстройства. Отдавна сме преминали на вносни марки. Предпочитаме по-скъпото,но по безепасното хранене,споделят те.

 Консервите увреждат и расовите котки. Собственички споделят,че животните им получават бъбречни увреждания. Ивана К. разказва как нейната персийка престанала да ходи по малка нужда заради хранене с български консерви.Получила бъбречни увреждания.Наложило се да даде всичките си спестявания и да я остави на стационар в клиниката за домашни любимци в Стара Загора. Само упоритостта на лекарите спасила живота на персийката. Давам и последните си пари за качествена вносна храна, но не купувам от нашите боклуци, споделя кърджалийката.

   В Бълггария няма практика да се изследват храните за животни и вредите от тях. Наскоро санитарните власти в САЩ направиха тест на консерви за котки и кучета. Оказва се, че те разпостраняват салмонела. Ако сте непредпазливи при боравенето с тях има опасност да се заразите и вие, предупреждават американските ветеринари.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини