Одобрено е второ приемно семейство в Кърджали

Ново доброволно приемно семейство бе одобрено от „Комисията за детето” към община Кърджали. Членовете на междуведомствения орган, председателстван от зам.-кмета Елисавета Кехайова, подкрепиха единодушно кандидатурата на второто доброволно приемно семейство в общината. Социален работник от отдел “Закрила на детето” в Дирекция “Социално подпомагане”-Кърджали представи приемните родители, тяхната мотивация и професионални профили. Членовете на Комисията имаха възможност да се запознаят с подготвените материали и да зададат своите въпроси, свързани с приемното семейство. От изнесената информация стана ясно, че няма причини за отхвърлянето на кандидатурата им като приемни родители.
Специалистите от отдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане” представиха и актуална информация за интегрирането на детето в първото приемно семейство одобрено от Комисията миналата година. Вече шести месец то живее при приемните си родители, чувства се конфортно и получава нужното внимание, обич и грижа от приемното си семейство.
В рамките на заседанието бяха гласувани и промени в поименният състав на Комисията за детето. В нея членуват 14 души, представители на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, отдел “Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане”, Регионалната здравна инспекция, общинска администрация и други институции, имащи отношение към профила на работа на Комисията.
След заседанието на Комисията, кметът инж. Хасан Азис бе запознат с решението на членовете й, на базата на което той изпрати уведомление до директора на Дирекция „Социално подпомагане” в община Кърджали Красимир Ралев за издаване на Заповед за утвърждаване на второто приемно семейство.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини