И повторното броене на бюлетини показа - Хасан Азис е кметът

Повторното преброяване на бюлетините в Административния съд в Кърджали не успя да стопи разликата между спечелилия за пореден път поста кмет на общината Хасан Азис и кандидата на ГЕРБ Илия Илиев.

Резултатът дори е обратен на очакваното или по-скоро желаното от ГЕРБ. Налице излезе намаляване на гласовете и за Азис, и за Илиев. За ДПС-кандидата откритите нови недействителни бюлетини са 643, а за Илиев - 253. И това обаче не променя разликата между двамата. Така или иначе тя остава около 11 хиляди гласа. Преброяването показа, че няма изчезнали бюлетини. Липсващите кметски бюлетини от 14 секции бяха открити в чувалите с президентския вот, сложени там по погрешка от СИК.

Делото в Административния съд продължава и днес с изслушването на свидетели. Окончателното решение на съда се очаква до седмица. То може да бъде обжалвано, но приключването му не трябва да бъде по-късно от 3 месеца след неговото начало.

Заговори се, че след повторното преброяване има разместване в резултатите от вота, като третият кандидат на БСП Милко Багдасаров всъщност е на втора позиция. "Това не отговаря на истината, броени са само бюлетините за кандидатите за кмет на ГЕРБ и ДПС", категоричен бе коментара на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини