Доценти на нож заради д-р Стоичков. Преглед на националния печат

„Новинар": Взривовете край Севлиево може да са причинени от умишлен палеж

Напълно е вероятно умишлен палеж да е причинил взривовете в складовете за боеприпаси край севлиевското село Ловнидол. Това заяви началникът на охраната в базата Хараламби Йонков пред ТВ7. Той обясни, че по време на задължителната проверка не са забелязани увреждания на печатите на вратите, зад които са били снарядите.

Експлозиите в бившите военни погреби започват минути след смяната на охранителите. Преди да се направи оглед обаче, няма как да се разбере какво е причинило пожара, предизвикал експлозиите на съхраняваните снаряди, добави той.

„Дума": Дянков може да взриви социалния диалог

Ако финансовият министър едностранно наруши споразумението за това как и кога да се повишават стажът и възрастта за пенсиониране, ще взриви социалния диалог и ще доведе до бързи наши действия, заяви вчера президентът на КНСБ Пламен Димитров. Синдикатите по никакъв начин не подкрепят промяна в приетото през 2010 г. споразумение за начина за повишаване на пенсионната възраст и пенсионния стаж, според което от началото на 2012 г. се увеличава само необходимият стаж, и то само с 4 месеца. Димитров попита как може да се вдигат стаж и възраст, при положение че няма достатъчно работни места и никой не създава нови. Икономиката губи работни места и не му е времето сега подобно нещо да се случва, изтъкна той.

„Труд": В БДЖ нямат план за действие при стачка

"Нямам отговор как по време на стачката ще се организира транспортът на хората, които нямат друг превоз освен железопътния. Ние разполагаме само с влакове. Министерството на транспорта ще трябва да помогне." Това заяви пред "Труд" изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев, коментирайки заканата на синдикатите да започнат ефективна жп стачка на 24 ноември. Недоволството е срещу намеренията за преструктуриране на компанията и съкращаване на 2000 железничари.

"В крайна сметка железницата трябва да бъде такава, каквато държавата може да си позволи", коментира в неделя пред БНР транспортният министър Ивайло Московски. По думите му мярката, която сега се предприема, е намаляване на броя на влаковете по всяка линия.

„Новинар": 3 години затвор и 2 бона глоба грозят Цар Киро заради костенурките

Глоба от 2000 лв. и до 3 години зад решетките може да получи Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро. Причина са 28-те костенурки, намерени в дома му в Катуница, които са изчезващ вид, защитен от Закона за биологично разнообразие.

Гледаните от Рашков животинки са от двата вида, които се срещат на Балканския полуостров - шипоопашата и шипобедрена.

„Стандарт": Доценти на нож заради д-р Стоичков

Доценти от Пловдивския университет се изпокараха заради титла на футболната ни легенда Христо Стоичков. След като в края на миналата седмица Камата бе обявен за доктор хонорис кауза на пловдивската Алма матер, преподавателят от катедра "Критическа и приложна социология" доц. Цветозар Томов хвърли оставка. Обяви това във Фейсбук и в открито писмо до медиите, където открито заявява, че ПУ дава докторски титли на неграмотници като Христо Стоичков. Ректорът на ПУ доц. Запрян Козлуджов определи постъпката на доц. Томов за евтин пиар на гърба на университета в полза на собствената му социологическа агенция

„24 Часа": Бързи дела и обезщетения искат жертви на гинеколози

През юни тази година загубих двете си близначета заради лекарско безхаберие, разказа Павел Македонски пред близо 200 души, които дойдоха пред парламента, за да подкрепят протеста на хора, загубили бебе или родилка след раждане. Близките на Деяна Георгиева, която почина през октомври от сепсис 42 дни след като роди син, Радослав Благоев, загубил бебе, Христо Коледаров, съпруг на починалата след раждане през 2009 г. Запряна, и още много други ще учредят сдружение "Живот за България". Целта е да се постигнат бързи и ясни процеси за грешки на доктори, справедливи наказания за виновните и обезщетения на семействата, за да не се хвърля петно върху цялото лекарско съсловие.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини