Умишлен палеж взривил погребите край Севлиево?

Напълно е вероятно умишлен палеж да е активирал взривовете в складовете за боеприпаси край севлиевското село Ловнидол е вероятна. Това каза по ТV7 началникът на охраната в базата Хараламби Йонков. По думите му повече от 36 часа никой не е влизал в помещенията, където са съхранявани противотанковите снаряди. Затова съмненията, че пожарът може да е възникнал след човешка намеса, остават.

Експлозиите в бившите военни погреби започват минути след смяната на охранителите. Преди това при задължителната проверка не са забелязани увреждания на печатите на вратите, зад които са били снарядите.

Според началника на охраната мерките за сигурност около базата с боеприпаси са спазвани безпрекословно. Достъпът до помещенията е бил много строг и дори охранителите не са можели да влизат вътре. Затова въпросът откъде е възникнала искрата остава за следствието.

Гърмежите през изминалата нощ обаче оставиха много хора будни в очакване за нови експлозии. Няма отклонение от нормалните стойности на вредни вещества във въздуха и на радиационния фон в района показват измерванията на "Гражданска защита". Хората обаче се притесняват, че газовете, разнесени след взривовете, може да увредят земеделската продукция.

Източник: cross-bg.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини