Съдия Божкова реже ДПС в делото за Велешане

Съдия Мария Божкова отхвърли искането на ДПС да се преброят повторно бюлетините от вота в село Велешане Кърджалийско. Това стана на днешното заседание на Административния съд в Кърджали.

  Общинския съвет на Движението оспори решението на Общинската избирателна комсиия, с което за кмет се обявява Севин Салиф от ГЕРБ. Човекът на Бойко Борисов печели само с два гласа преднина пред  Рамадан Махмуд от ДПС. Адвокатът на Движението Теодора Белева поиска не само повторно преброябавене на бюлетините, но и касиране на вота. Като аргумент тя изтъкна, че 6 души са гласували с придружители, без това да е отразено в изборните книжа, както изисква закона. Освен това в протокола на секционната избирателна комисия са вписани 103 гласували, а са намерени 102 бюлетини.

Всеки глас във Велешане е от значение за вота, аргументира се адвокат Белева. Ответникът Общинската избирателна комисия отхвърли искането на ДПС като неоснователно. Същото направи и адвокатът на заинтересованата страна-ГЕРБ Николай Маргаритов.

Съдът ще се произнесе в двуседмичен срок.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини