Ахмед Юсеин иска от Недим Генджев 3 бона за опетнено име

  Бившия председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев е на път да загуби делото за клевета заведено срещу него от ексдепутата Ахмед Юсеин. Генджев не се яви на днешното заседание на Районния съд в Кърджали и не посочи конкретни доказателства за това,че Юсеин се е облагодетелствал от ремонта на джамии в региона, както твърдеше в публикация в Кърджали бг вести. На заседанието си от 27 септември съдът даде срок на Генджев да поиска от Министерски съвет данни за използвани средства от Междуведомствената комисия за защита на населението при бедствия аварии и катострофи на документация за изразходваните за ремонт на джамии в Кърджалийско средства и да посочи какви пари е взел от тях Ахмед Юсеин. Вместо това Генждев изпрати молба за отлагане на делото. Съдът не уважи молбата и изслуша авторът на статията Георги Кулов. Като свидетел.Кулов посочи, че  през март е разговарял с Генджев по телефона и той е заявил, че дава нпрокурор райния мюфтия Бейхан Мехмед за отклоняване на средства от ремонтите. Забъркани били кметове и Ахмед Юсеин,твърдял в разговора Генджев.

 Съдът даде нов срок на ответника да докаже тезата си.

След заседанието Ахмед Юсеин сподели, че съди Генджев за сумата от 3000 лева. Парите ще бъдат предоставени на молитвени домове.

 Като зам.- председател на парламентарната комисия по вероизповеданията в продължение на три мандата съм помагал на много храмове. Имам благодарности от десет църковни настоятелства сред тях тези в Момчилград и Джебел. Аз съм единствения мюсюлманин присъствал на Църковно-народен събор. Мислите ли, че хората дължат такова отношение на корумпиран човек,попита риторична Ахмед Юсеин. Той поясни цялата процеудура по отпускане на държавни пари за молитвените домове, която според него е изключително сложна и прецизна и не допуска каквато и да е възможност за отклоняване на средства.

Следващото заседание на съда е на 29 ноември в Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини