Утре е сблъсъкът в съда между Ахмед Юсеин и Недим Генджев

Утре в районния  съд в Кърджали ще се гледа делото за клевета, което заведе бившият депутат от ДПС Ахмед Юсеин срещу екс- председателя на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев. Това е второто заседание на съда.

  Ахмед Юсеин обвинява Недим Генджев, че чрез сайта Кърджали бг вести е разпространил неверни твърдения срещу него. Ще припомним, че в нашата статия „Недим Генджев идва с шутове в Кърджали” бившия духовен водач,заяви,че 

 дава на прокурор мюфтията на Кърджали Бейхан Мехмед и неговия предшественик Шабанали Ахмед. Генджев обвинява духовниците , че са присвоявали пари на мюсюлманите предназначени за джамии. Крадени са парите от 15 храма. Те са поделени с кметовете и бившия депутат Ахмед Юсеин, твърди Кърджали бг вести екс - председателят на Висшия мюсюлмански духовен съвет. Той даде конкретен пример с храма в Равен, където са похарчени 185 000 лева. С тези пари щяхме да построим две джамии, барабар с минаретата, твърди Генджев.

   Генджев за пореден път фабрикува обвинения срещу нас. Джамиите, построени през последните години са финансирани с волни пожертвувания на мюсюлманите. Надзорът е на джамийските настоятелства, а не на мюфтийството.  Хората знаят, че в петъчен ден на молитва се събират дарения за храмовете или за болни хора. С такива пари са строени и нашите храмове. Никой не би посегнал на тези средства. Това заяви в отговор районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед. Той отрече джамията в Равен да е погълнала такава  огромна сума.

 Не се страхувам от прокурорска проверка. Делата ми са чисти, подчерта Бейхан Мехмед.

  Засегнат от публикацията обаче,Ахмед Юсеин заведе дело за клевета.На първото заседание Недим Генджев потвърди тезата си изказана пред Кърджали бг вести.Според Ахмед Юсеин той не може да я докаже и магистратите ще отсъдят в полза на ищеца.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини