Ниска избирателна активност за президент в Кърджали,БСП притеснени

Даниела Петрова

  При изключително ниска избирателна активност за президентският вот започна днешния ден в община Кърджали.Към 9,30 часа едва 6,37% от имащите право на глас в общината се бяха възползвали от конституционното си право. Това съобщи председателят на общинската избирателна комисия Даниела Петрова.

 В щаба на БСП имаше притеснение от ниската избирателна активност.Тук разчитат преди всичко на подкрепата от ДПС, за да се постигне добър изборен резултат в полза на двойката Калфин -Данаилов. В помощ на местния актив бе дошъл депутатът от Смоленския избирателен район Димчо Михалевски.

Разчетите сочат, че голям резерв има в 6559 недействителни бюлетини пуснати по време на първия тур в нашата община. Ще припомним,че на първия тур само в община Кърджали бяха подадени 29 620 бюлетини за президент. Те са с една седма по -малко от пуснатите за кмет.

  Както Кърджали бг вести пръв писа по нареждане на ДПС актива на първия тур масово се пускаха празни бюлетини за президент. Очаква се на този тур обаче електоратът на движението да даде рамо на Калфин- Данаилов и да бъде максимално мобилизиран.

В щаба на ДПС заварихме бърза оперативка с организацията на младежите. Целта е да се насърчи електоратът да излезе да гласува. Стари активисти споделиха, че ако БСП не се мобилизират, ДПС няма да може да компенсира активността им. За да насърчи младите в офиса на ДПС бе дошъл депутатът Ремзи Осман.

 За сметка на ниската избирателна активност за президент, в село Резбарци, където се гласува за кмет се наблюдава противоположната тенденция. Една пета от избирателите упражниха правото си на вот още в 8 часа сутринта. Тук за кметския стол спорят ДПС и ГЕРБ. Няма информация БСП да са агитирали в полза на кандидата на Движението.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини