Всички ухажват д-р Мухтаров,той мълчи с кого ще си партнира

Марин Мухтаров

   Най-ухажваният общински съветник в бъдещия местен парламент в Кърджали ще бъде д-р Марин Мухтаров.  Още от сега политическите партии, които ще имат представителство говорят почтително за него.

Според лидерът на социалистите Милко Багдасаров, Мухтаров е тясно свързан с лявото пространство. В същото време докторът откраднал едно от местата на червените в местния парламент, привличайки техни избиратели.

Няма лошо в това, че доктор Мухтаров взе лекарските гласове. Не виждаме обаче ролята му на независим съветник, ако не се прилепи към някоя от групите в общинския съвет, каза общинския лидер на ГЕРБ Илия Илиев.

Самият Мухтаров проведе кампанията си основно в интернет и мнозина му предричаха крах на вота. Той обаче е единствен от тримата кандидати издигнати от инициативни комитети, който получи повече гласове от подкрепилите го в подписката , предшествала регистрацията в общинската избирателна комисия. Д-р Мухтаров взе 1338 гласа или 4,1% . За него са гласували около 130 души в повече, отколкото хората в подписката му. В болницата на Кърджали всички са заявили безрезервната си подкрепа за него. Това е нашия човек,той ще представлява съсловието ни, носело се след медицинските среди.

  Излъгани в очакванията си останаха другите двама кандидати. Скромна кампания проведе Радослав Недялков Митрев. Оказа се, че за него са гласували по-малко избиратели, отколкото подкрепилите подписката. Той е получил 194 гласа или 0,58% при подадена подписка от 500 души.

Подобна е и картината при Камелия Милева. Тя взе едва 277 гласа или 0,83% въпреки, че агитира усилено в квартал „Боровец”.Кампанията на Милева бе най- скъпата от тази на тримата независими кандидати, но не донесе очаквания резултат.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини