Слаба избирателна активност,шоу правят само кандидатите за кметове в Кърджали

Илия Илиев

Със слаба избирателна активност започна вотът в Кърджали днес. Единици бяха тези, които се наредиха сутринта пред урните. По данни на Общинската избирателна комисия към 10 часа за кмет и съветници са подали гласовете си едва 7,83 на сто от избирателите. За президент са гласували 5,13%. Активността се усили към обяд.Появиха се и опашки пред секциите.

  Кандидатът за кмет от ГЕРБ Илия Илиев бе най-нетърпелив сред претендентите за Белия кораб. Той гласува със семейството си точно в 9,30 часа в кв.”Гледка”. Гласувам за промяната, каза пред медиите Илия Илиев. Половин час по-по-късно бюлетина пусна и кандидатът на БСП Милко Багдасаров. Първите му думи,след като излезе от тъмната стаичка бяха:”То било много сложно”. Със семейството си застана пред урната и градоначалникът на Кърджали Хасан Азис. Той каза,че гласува за бъдещето на града.

  Вотът в Кърджали се наблюдава от 1136 застъпници. Двама наблюдатели от наши неправителствени организации следят работата на Общинската избирателна комисия. Десет са агенциите, които правят паралелно преброяване.

   Георги Кулов

Милко Багдасаров
Хасан Азис
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини