Георги Кулов:Чужди сили работят за помашка нация

  Проблемът за етническото обособяване на българите мохамедани се подценява от държавата. Под чужда диктовка върви обособяване на т.нар.”помашка нация”, чиято цел е прекрояването границите на Балканите. Това заяви при представянето на книгата си „Българската дъга на исляма” журналистът от Кърджали бг вести Георги Кулов. Той посочи, че проблемът с българския произход на сънародниците ни с ислямско вероизповедание е обект на много спекулации в изследванията на автори от съседните балкански страни.

  Представянето на книгата стана в рамките на Дните на Кърджали в Бизнесинкубатора. Гости на проявата бяха областния управител Иванка Таушанов,директорът на Областната дирекция на МВР комисар Валери Баранов и енорийския свещеник отец Петър.

   За Българската дъга на исляма говори доц.д-р Стоян Танев,който е автор на предговора. Той подчерта, че българската историческа книжнина се нуждае от повече такива изследвания. Посочи предимството на книгата, че е писана от историк, който работи като журналист. Творбата е достъпна за масовия читател,каза доц.Танев.

  От името на издадетлство „Тангра Тан На Кра”,което пусна на пазара книгата, говори управителя Димитър Димитров. Той каза,че книгата е находка и дава много отговори на наболели въпроси.

    Главният редактор на „Нов живот” Иван Бунков посочи, че авторът има предимството да е пътувал из районите, населени с българи мохамедани,да общува с тях и да познава в детайли проблематиката.

Кърджали бг вести

Димитър Димитров: Kнигата е находка
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини