Тракийци разочаровани от ГЕРБ, мнозина ще бойкотират вота

Огнян Иванов

Тракийци в Кърджали обръщат гръб на ГЕРБ и се ориентират към други партии сочат социологическите сондажи в общината. Месец преди вота изследване на Афис показваше, че кандидатът на Бойко Борисов ще спечели 14 на сто от гласовете. Две седмици преди изборите този процент е паднал до 6.

 Основната причина според наблюдателите е отливът на тракийци от ГЕРБ. Причината за това ,е че в последният момент преди регистрацията на кандидатите герберите предложиха Илия Илиев вместо Огнян Иванов. Иванов е лидер на Политически клуб „Тракия” и съветник в разпуснатия местен парламент. Той стана известен с острата си критика по отношениее на управлението на кмета Хасан Азис. Според тракийци той е сътворил най-скандалните разкрития за ДПС в общината.

Кандидатурата на Иванов отпадна драматично седмица преди регистрацията под давление на народния представител Цвета Караянчева, твърдят тракийци. Неговото име се появи на трета позиция в съветническата листа на герберите. Другият представител на „тракийските воеводи” е едва дванадесети.  Тракийци не могат да преглътнат подигравката на ГЕРБ твърдят активисти на ПК Тракия в Кърджали. Те смятат, че е недопустимо да имат само двама души кандидати за съветници при положение, че от тях се очаква да дадат 70 % от гласовете за кандидата за кмет. Много хора просто ще се откажат да гласуват, твърдят хора от ПК”Тракия”.

За сега не се наблюдава прилив на тракийски грласове към БСП. Години наред хората от ПК „Тракия” бяха стратегически партньор на червените. Така бе и на последния местен вот . Сега обаче социолозите сочат, че както преди номинирането на Илиев, така и след това подръжката за кандидатът за социалистите Милко Багдасаров се запазва неизменна-19 на сто. Голямата загадка е за кого ще дадат тракийци своите гласове. А може би просто ще пуснат празна бюлетина?

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини