Отварят Маказа през ноември

Очаквам да отворим Маказа през ноември.Имам уверенията на гръцкия премиер Папандреу,че това ще стане и те ще имат готовност за откриване на Граничен контролно-пропускатеен пункт.Това заяви за медиите  в Кърджали премиерът Бойко Борисов. Той обясни,че забавянето е от гръцка страна ,заради икономическата криза, засегнала южната ни съседка.

  Стигна се до ситуацията, когато ние молим Румъния да ускори изграждането на моста при Видин, след като ние сме готови. Сега пък трябва да настояваме пред гърците да асфалтират техния участък от шосето, който е 8,2 за да може да пуснем пътя през Маказа. Така работим ние,отбеляза още премиерът.

  Той обясни на работниците от фабрика „Теклас, където бе на посещение, че с отварянето на Маказа , регионът ще се оживи. Според премиерът има политици, които плашат местните хора,че ГЕРБ ще събаря джамии,че ще има антитурска политика. Нищо подобно. Отношенията ни с Турция никога не са били по-добри. Доказателство за това е че откриваме втората фабрика на турската компания „Теклас” край Кърджали в навечерието на изборите,каза още министър –председателят. Той призова присъстващите да не вярват на Ахмед Доган. Ако Доган ви каже „Добър ден”,запалете нощната лампа и си лягайте. При всички случаи ви е излъгал,отбеляза Бойко Борисов.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини