Няколко версии за взрива срещу Сашо Диков

Взривът на колата на журналиста Сашо Диков е дело на екстремисти, свързани с опозицията. Целта не е той да бъде убит или сплашен, колкото да се повлияе на изборите след 10 дни.

Това е една от основните версии на полицията за експлозията в столичния квартал “Гоце Делчев” в четвъртък вечерта, пише в. "Труд".

И.д. вътрешният министър Димитър Вучков не изключи по-рано версията взривът да е с цел предизборна провокация. По думите му е възможна връзка с експлозията пред редакцията на в. „Галерия” през февруари, по време на която в страната отново бяха на посещение европейски лидери.
От вчера у нас са председателите на ЕК и ЕП - Жозе Барозу и Йежи Бузек, а от днес - трима еврокомисари.

Ако мотивът е свързан с изборите, търсим поръчителите и извършителите по цялата политическа палитра, независимо дали са леви или десни, каза висш шеф от МВР пред “Труд”.
Той не изключи вероятността това да са същите хора, които преди 3 седмици опитаха да организират протести в страната по повод събитията в Катуница

Друга версия е, че взривът идва от управляващите, по-точно от среди, които по някаква причина са засегнати от ръководството на ГЕРБ, не са получили нещо, което са очаквали покрай изборите и т.н., не изключват спецполицаите. 
Целта им е да провалят кампанията, като разчитат на бъдещи промени във властта, които ще ги извадят "на гребена на вълната". За тях Диков е подходяща мишена заради критичните му коментари към правителството, 

Интерес от взрива имат противниците на управляващите, коментира обаче Сашо Диков.

Не се изключва и взривът да е бил провокиран от журналистическата му работа, съобщи bTV.
Диков обаче каза вече, че не е бил сплашван.
Футболни фенове, вбесени от спортни теми на Канал 3 за уредени мачове, симулативна игра, провалите на националния отбор и т.н., е друга работна версия на полицията.

Почти напълно е изключена версията за лични мотиви, свързани с Диков или дъщеря му Петя, която също е карала колата в последните дни.

Взривът на колата на Сашо Диков не е срещу журналист, това е срещу колата на журналист, той си е отишъл в 18 ч. журналистът вкъщи, коментира премиерът Бойко Боирсов. Всички знаем кой стои зад взрива, добави той, без обаче да уточни.
От опозицията смятат, че взривът е опит да се заглуши свободното слово и е свързан с посещението на еврокомисари.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини