-1 °C

Алексей Петров:Борисов ни води към икономически разпад

Алексей Петров

Институциите в страната не се противопоставят на престтъпността и на корупцията, а преследват неудобните хора като мен. Стига се до там,че гражданите поставят в своите магазини и офиси плакати и дипляни на ГЕРБ, както в миналото се поставяха стикери на СИК и ВИС. Желанието е да се опазят от безпрецедентния натиск, който упражнява върху тях Бойко Борисов .Сегашният премиер използва цялата държавна машина. Това се прави, както на времето рекитираха сикаджиите и висаджиите, заяви в Кърджали на среща със симпатизанти независимия кандидат за президент Алексей Петров. Той подчерта ,че проблемите нанесени на българската икономика само за последната половин година от кабинета Борисов няма да бъдат възстановени за десетилетие.

От срещите на Алексей Петров с представители на малкия и средния бизнес в страната става ясно, че хората са готови да емигрират в чужбина и да зарежят предприятията си, докато от власт не падне кабинетът Борисов. Според кандидатът за президент сегашният премиер е поставил в политическа изолация страната. Ширещата се контрабанда е станала причина за неприемането на България в Шенгенското пространство. Според изчисления на Петров  контрабандата, толерирана пряко от премиера, лишава бюджета от 45 млн.лв.седмично. По пътя на контрабандата на цигари могат да преминат наркотици,нелегални емигранти,  терористи, подчерта Алексей Петров

  Още на 3 септември 2009 г. прадупредих Борисов. Управлението му води страната към икономически разпад.

 Корупцията влезе и в изборния процес. Има стремеж за купуване на цели секции, каза още Петров. Той подчерта, че Борисов и герберите се страхуват от него и искат да му попречят за президентските избори. На инструктаж на активисти на ГЕРБ в Хасково е призовавано да се маркират бюлетините ми и гражданите да се призовават да ги отбягват при гласуването, сподели кандидатът за държавен глава.

  Алексей Петров изрази убеждението си, че има огромни шансове да спечели президентския вот, като се има предвид че е тръгнал на кампания от затвора. Шансът произтича от това, че хората искат да спра Борисов, каза още Алексей Петров

   Той посочи, че се етнизират събития като в случая в Катуница, за да се отклони вниманието на общественото мнение от тежките проблеми в страната. Необходимо е да започнем отначало да работим с етносите. Политиците не трябва да реагират само преди избори. Хората бяха разделени по етнически признак само за да се събират дивиденти. Политиците искат просто да си имат професия. Проблемът е в това, че с етническите въпроси не се занимават експерти. Те се изместват наплоскостта на етническия популизъм, каза още Алексей Петров.

  Като терористичен акт определи взривът на колата на журналистта Сашо Диков кандидатът за президент.Той посочи,че събитието не е случайно,а е свързано с предизборната кампания.Целта е да се сплаши журналистическата гилдия ,каза Петров.Този стил на насилие се задава от политическото управление на България,отбеляза Петров.

 В тази връзка той подчерта,че е необходимо да има граждански президент.Само той може да стартира смяната на модела на управление на страната.От сега нататък президентът трябва да спрява с работата си за спазване на конституцията,натърти кандидатът за държавен глава.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
20 яну 2021
Последни новини