Алексей Петров:Борисов ни води към икономически разпад

Алексей Петров

Институциите в страната не се противопоставят на престтъпността и на корупцията, а преследват неудобните хора като мен. Стига се до там,че гражданите поставят в своите магазини и офиси плакати и дипляни на ГЕРБ, както в миналото се поставяха стикери на СИК и ВИС. Желанието е да се опазят от безпрецедентния натиск, който упражнява върху тях Бойко Борисов .Сегашният премиер използва цялата държавна машина. Това се прави, както на времето рекитираха сикаджиите и висаджиите, заяви в Кърджали на среща със симпатизанти независимия кандидат за президент Алексей Петров. Той подчерта ,че проблемите нанесени на българската икономика само за последната половин година от кабинета Борисов няма да бъдат възстановени за десетилетие.

От срещите на Алексей Петров с представители на малкия и средния бизнес в страната става ясно, че хората са готови да емигрират в чужбина и да зарежят предприятията си, докато от власт не падне кабинетът Борисов. Според кандидатът за президент сегашният премиер е поставил в политическа изолация страната. Ширещата се контрабанда е станала причина за неприемането на България в Шенгенското пространство. Според изчисления на Петров  контрабандата, толерирана пряко от премиера, лишава бюджета от 45 млн.лв.седмично. По пътя на контрабандата на цигари могат да преминат наркотици,нелегални емигранти,  терористи, подчерта Алексей Петров

  Още на 3 септември 2009 г. прадупредих Борисов. Управлението му води страната към икономически разпад.

 Корупцията влезе и в изборния процес. Има стремеж за купуване на цели секции, каза още Петров. Той подчерта, че Борисов и герберите се страхуват от него и искат да му попречят за президентските избори. На инструктаж на активисти на ГЕРБ в Хасково е призовавано да се маркират бюлетините ми и гражданите да се призовават да ги отбягват при гласуването, сподели кандидатът за държавен глава.

  Алексей Петров изрази убеждението си, че има огромни шансове да спечели президентския вот, като се има предвид че е тръгнал на кампания от затвора. Шансът произтича от това, че хората искат да спра Борисов, каза още Алексей Петров

   Той посочи, че се етнизират събития като в случая в Катуница, за да се отклони вниманието на общественото мнение от тежките проблеми в страната. Необходимо е да започнем отначало да работим с етносите. Политиците не трябва да реагират само преди избори. Хората бяха разделени по етнически признак само за да се събират дивиденти. Политиците искат просто да си имат професия. Проблемът е в това, че с етническите въпроси не се занимават експерти. Те се изместват наплоскостта на етническия популизъм, каза още Алексей Петров.

  Като терористичен акт определи взривът на колата на журналистта Сашо Диков кандидатът за президент.Той посочи,че събитието не е случайно,а е свързано с предизборната кампания.Целта е да се сплаши журналистическата гилдия ,каза Петров.Този стил на насилие се задава от политическото управление на България,отбеляза Петров.

 В тази връзка той подчерта,че е необходимо да има граждански президент.Само той може да стартира смяната на модела на управление на страната.От сега нататък президентът трябва да спрява с работата си за спазване на конституцията,натърти кандидатът за държавен глава.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини