Хасан Азис:Газифицираме Кърджали,чакайте още проекти

Започва изграждането на битовата газификация на Кърджали. Има готовност и за прокарването на тръби до промишлените предприятия. Фирма „Ситигаз” ще прокара само в близките години до 10 км вътрешна газопреносна мрежа в Кърджали. Това съобщи по време на среща с бизнеселита на Кърджалийска област кандидатът за кмет на Кърджали Хасан Азис. На форума присъстваха лидерът на Движението за права и свободи Ахмед Доган, заместниците му Лютви Местан и Христо Бисеров, народните представители Неджми Али, Ремзи Осман и Юнал Тасим. Присъстваха и кандидатите за кметове на останалите общини в областта.

  Имаме готовност за няколко проекта от ключово значение за града в бъдещите десет години, подчерта още градночаланикът. Той посочи,че е готов проектът за пречиствателна станция на Кърджали. Очаква се финансиране. Готов е и техническия проект на промишлената зона на града. Тя ще обхваща 250 000 кв.м. С пари от следващия планов период на Европейския съюз, обхващащ 2013-2015 г.ще се изгради инфраструктурата й. Тя също ще бъде газифицирана.

  Очакваните инфраструктурни проекти идват след сериозни усилия, каза още Хасан Азис. Той направи ретроспекция на двата си мандата като градоначалник. През първия мандат развивахме проектен начин на мислене. Целта бе да се научим да правим проекти. Вторият мандат бе белязан от инвестиционен начин на мислене.Привличахме инвестиции, отбеляза кметът. Благодарение на това Кърджали има най-модерният пазар на производителите в страната,атрактивно Водно огледало, което осигурява безопасност на жителите и строящ се модерен парк „Арпезос Север”. Първия мандат когато бяхме на вратата на Европейския съюз казахме, че сме Европейското бъдеще,при втория мандат, че сме Европейското лице, а при третия Успехът на България, отбеляза в словото си кметът Хасан Азис.

   Като един от белезите на успеха той посочи, че само през последните години са разкрити около хиляда работни места в града. За пример той даде строящата се втора фабрика на „Теклас”. Общо във фирмата ще работят над 650 души. Градоначалникът изрази недоумение защо на 15 октомври фабриката ще бъде открита от премиера Бойко Борисов. Не разбирам какъв е приносът на премиера. Общината даде земята,та придвижи строителните процедури. Заслугата тази фабрика да е край Кърджали,а не край Стара Загора е изцяло наша, посочи кметът.

 Той отбеляза като успех на своето управление и развитието на туризма като отрасъл. Благодарение на Перперикон тук пристигат туристи от цялата страна. Скалният град на траките е вторият по посещаемост археологически обект в страната след Царевец.

  Срещата с бизнеселита бе открита от кандидатът за общински съветник от ДПС Елван Гюркаш. Тя посочи, че срещите на работодатели и лидерът на партията стават традиция в Кърджали. Тези форуми запазиха топлата връзка между нас, посочи Гюркаш.Тя припомни , че последната среща се е състояла преди две години,в навечерието на парламентарния вот. Според нея така се поддържал контакт между бизнеса и бъдещата администрация.

Представител на работодателите сподели,че през последните години кметовете са създали добра бизнесреда,от която има нужда в областта.Той посочи ,че в условията на криза и на лошо управление на ГЕРБ има отлив на капитали.Инвеститорите не са сигурни в това управление.Трябва да накажем ГЕРБ .Те трябва да понесат загуба на местните и президентските избори,каза представителят на бизнеса от града.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини