Тайната на отслабването

Тайната на отслабването е проста и безплатна според водещ британски експерт, цитиран от в. "Сънди експрес" и БТА.

Иън Маккол, бивш професор и директор на клиниката по хирургия в болницата "Гайс" в Лондон, твърди, че ключът към разрешаването на проблема със затлъстяването е съвсем прост - да се приема по-малко храна.

В предизвикала спорове реч пред Камарата на лордовете, Маккол е заявил, че правителството трябва да спре да подвежда хората, подтиквайки ги към физическа активност с цел справянето с епидемията от затлъстяване във Великобритания.

Иън Маккол описва увеличаването на случаите на затлъстяване в страната като най-сериозната епидемия, засягала Великобритания през последните 100 години.

"Живеем в странен свят - половината страда от недохранване, а другата половина се тъпче до смърт", е заявил Иън Маккол в дебат за незаразните заболявания.

Експертът твърди, че политиците отказват да признаят, че причината за затлъстяването е преяждането.

"Като се има предвид, че наднорменото тегло пречи на хората да се упражняват, всичко, което те трябва да направят, за да се справят с проблема, е да намалят количеството приемана храна. Признавам, че не е работа на полиците да казват на хората как да живеят живота си, но е тяхно задължение да казват истината", казва Иън Маккол.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини