112 преподаватели по френски събра Езиковата в Кърджали

112 преподаватели по френски език от цялата страна взеха участие в националната конференция ,чийто домакин бе Езиковата гимназия в Кърджали.Целта на форума бе да покаже нововъведенията в обучението. Преди провеждането му преподавателите са анкетирани,какво конкретно ги интересува.Затова и имаше ателиета за ранно чуждоезиково обучение, за преподаване с електронен учебник, новости в методиката на обучение на студенти.

   Националната конференция на преподавателите по и на френски език в България се организира от тяхната асоциация в партньорство с Регионалния франкофонски център за Централна и Източна Европа,с Центъра за култура и сътрудничество,Френския институт в София,Посолството на Франция,с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

  Темата на форума бе „Иновационни практики в обучението/изучаването н френски език в Централна и Източна Европа”.

   Конференцията бе открит от Стефка Райкова,председател на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България. Приветствия поднесоха Виждан Сафер-от името на областния управител, Ани Димитрова –от името на кмета, Елена Димитрова от името на регионалния инспекторат.

  Емоционално въведение към темата на конференцията направи Ришар Лескюр, културен аташе във френското посолство и зам.- директор на Френския културен институт в София.

  Рени Йотова представи дейността на Регионалния франкофонски център за Централна и Източна Европа.

  Първото пленарно заседание бе посветено на новите технологии и изучаването на френския език.В събота се проведоха пет паралелни ателиета в залите на Езиковата гимназия. Преподавателите работиха в компютърните кабинети на училището.

  Ваня Симеонова,преподавател-методик, сподели,че се работи с т.нар.електронен учебник върху бяла интерактивна дъска. Това обезсмисля ползването на касетофони и видеотехника. Ученикът е облекчен. Не носи учебник.Помагалото му остава в къщи. Това което ползват учителите по информатика, навлиза и в чуждоезиковото обучение, споделя Ваня Симеонова.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини