Десет дни спираха тока без предупреждение,ЕVN си взема бележка

В продължение на десет дни токът в Кърджали спираше без предупреждение.Изслючваха захранването за кратко време, но често. Това наруши нормалната работа на банки, магазини,фирми,чийто офиси са в централната част на Кърджали. В Кърджали бг вести постъпиха многобройни сигнали от граждани, които искаха информация  защо без предварително уведомление се изключва елекотрозахранването.

 Обърнахме се към Централния офис на ЕVN за обяснение.

От там ни отговориха, че става дума за планови прекъсвания на електрозахранването , а не за аварии. Плановите изключвания са част от профилактиката която осъществява Националната енергийна компания чрез Енергийния системен оператор. Оказа се,  че системният оператор и енергоразпределителното дружество EVN не са се договорили кой да уведоми гражданите за кампанията. Затова и фирмите и редовите кърджалийци недоумяваха какво става.

 Имамаме традиция, когато нашата компания прави планови прекъсвания, да уведомяваме чрез медиите граждани и фирми. В случая обаче не постигнахме синхрон с Енергийния системен оператор. Длъжници сме на кърджалийци. При следваща кампания те ще блъдат своевременно оведомени, каза за Кърджали бг вести Крум Косев от ЕVN.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини