Преговорите за секционните комисии зациклиха,винят ГЕРБ

Преговорите за съставянето на секционните избирателни комисии в областта са напълно парализирани. Местните партийни централи не могат да се договорят  за членовете им. Управляващата партия ГЕРБ държи да доминира във всяка СИК. Другите се противопоставят.

 Идеята за пълен контрол в комисиите принадлежи на областния лидер на партията Цвета Караянчева. Тя привикала актива и възложила персонално на всеки коя комисия да оглави. Партийните поръчения били връчени без право на коментар или отказ.Оказало се,че герберите не разполагат се необходимите кадри за да доминират във всяка СИК.

 Зацикля и работата на Районната избирателна комисия в Кърджали. Комисията не може да работи, защото няма финансиране. Отговорна за това е държавната власт,която трябва да приведе средства на община Кърджали. Пряк ангажимент за нормалната работа на РИК има секретарят на общината Сезгин Бекир. Членове на РИК се оплакват, че нямат нито вода,нито кафе за среднощните заседания. Те очакват от Сезгин Бекир,че ще обърне внимание на комисията и ще и осигури нормални условия за работа.

Членовете на комисията негодуват и от ниското заплащане. Председателят на комисията юристът Даниела Петрова ще вземе за месец и половина работа едва 450 лева. Заместникът й-430. Членовете на комисията ще получат скромните 400 лева.

 Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини