Хаос цареше в центъра на Кърджали,Бобеков мълчи

Миналата седмица осъмнахме с разкопани главни улици.  Най-натовареното кръстовище в Кърджали. Булевард  „България” се оказа шофиране с препятствия за всички автомобилни водачи, а Рали Дакар изглеждаше като детска игра. Поставените обозначителни знаци вместо да помагат, се оказаха още по-голяма пречка за всички участници в движението. Освен предупредителните табели на платното шофьорите заобикаляха и преминаващите пешеходци. Те пък от своя страна внимаваха да не се натресат в някоя от дупките или знаците.

И така булеварда се оказа възможно най-трудният изпит за хората зад волана – следяха светофара, маневрираха майсторски около дупките, знаците и пешеходците. За тези, които се движеха пеш десетината метра от единия край на улицата до другия бяха изпитания на нерви, сръчност и бързина.

За пореден път станахме свидетели на несъобразителност и свършена наполовина работа. Вместо да си губят времето с поставяне на знаци, работниците от фирмата, заела се с поправката на пътната настилка, можеха да поработят малко повече от необходимото и да закърпят проблема с разкопания участък на момента. Но явно на някого му е досвидяло да заплати извънредния труд и е решил да създава предпоставки за инциденти на пътя от първия работен ден на тази седмица.

В цивилизования свят подобни ремонти се извършват нощем.Дори в съседна Турция тази практика е възприета отдавна.Опитите ни да научим от общината ,кое е виновен за създадения хаос се оказаха неуспешни.Ресорния зам.-кмет инж.Васил Бобеков не си вдигаше телефона.

Кърджали бг вести научи,че инж.Бобеков няма да бъде включен в следващия екип на кмета Хасан Азис,който се очаква да спечели изборната надпревара още на първи тур.Това сочат социологическите прогнози.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини