Левски победи Литекс в голов трилър с 5 попадения

Левски победи Литекс с 3:2 в дербито на 6-ия кръг на първенството на „А" група, пише официалният сайт на 26-кратните шампиони. Дарко Тасевски, Симеон Райков и Владимир Гаджев бяха точни за „сините", Деян Джерманович и Максим Жос пък се разписаха за ловчанлии.

Двата отбора изиграха много качествен двубой с открит футбол и положения пред двете врати. Гостите започнаха по-активно мача и осъществиха две-три опасни атаки към вратата на Левски. В 5-та минута Джерманович излезе сам срещу Пламен Илиев отдясно, но вратаря на Левски спаси вратата си. „Сините" отговориха с положение в 6-та минута, когато Симеон Райков финтира защитник отляво, нахлу в пеналта, стреля остро, но вратаря на Литекс изби. Минута по-късно Пламен Илиев изби в корнер далечен удар на Занев.

В 12-та минута класата си каза думата и Левски поведе с 1:0. Тогава Дарко Тасевски вдигна трибуните на крака, след като с удар от границата на пеналта с левия крак прати топката в долния ляв ъгъл. В 25-та минута Христо Йовов посрещна топката на границата на пеналта, стреля остро, но топката профуча покрай лявата греда. В 34-та минута пък Тасевски шутира над вратата ог границата на пеналта.

В 43-та минута падна втория гол за Левски. Симеон Райков посрещна топката на границата на пеналта, шутира остро, кълбото рикошира в крака на Итуа и влетя в долния десен ъгъл - 2:0.

10 минути след почивката гостите намалиха резултата, след като Георги Миланов нахлу отдясно в пеналта, пусна към свободния Джерманович, който на празна врата се разписа - 2:1. Четири минути по-късно след разбъркване в наказателното поле на Литекс, Тасевски можеше да вкара трети гол, стреля, но в страни от вратата на Виничиус. В

71-та минута Литекс изравни резултата на 2:2 след като Максим Жос се разписа с глава след центриране на Занев отляво.

Точно три минути трая радостта на гостите. В 74-та минута Влади Гаджев със страхотен шут отдалеч с левия крак прати топката в горния десен ъгъл и вдигна трибуните на крака за трети път - 3:2 за Левски. В края на мача Миланов от гостите опита задна ножица и прати топката в аут, а в ответната атака Гаджев стреля опасно, но кълбото профуча над гредата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини