Пешеходните пътеки в Смолян последен писък на "модата"

Новата хоризонтална маркировка по улиците на Смолян, която започнаха да поставят от 14 септември е със специални кристали. Освен характерния бял цвят, с помощта на горелки се поставят червени и сини ленти с кристали, които осигуряват по-голяма видимост за шофьорите и пешеходците. Технологията е «термопластик», като освен в Смолян, подобни пътеки има само в Пловдив и Плевен.

Издръжливостта им също е по-голяма, като гаранцията на производителя е три години. Пешеходни пътеки от термопластик ще има около всички учебни заведения, за да има по-голяма сигурност за учениците, които от утре тръгват на училище, съобщиха от общината.

 От там увериха, че в района на всички училища в града ще бъдат направени нови пешеходни пътеки тип „зебра” от последно поколение.

Кметът на общината Дора Янкова инспектира лично маркирането на пешеходната пътека между църквата „Св. Висарион Смоленски” и планетариума.

Янкова увери, че до два месеца в целия град ще се постави нова вертикална планировка, като освен необходимите осови линии, ще се рехабилитират и останалите пешеходни пътеки.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини