Поли Паскова и "Родопски ритми" стоплиха сърцата на кирковчани

"Празниците са време, през което се връщаме назад, за да си припомняме хубавите мигове и всичко, което сме постигнали. Но те са и време, когато си поставяме нови задачи, започваме да реализираме нови идеи и проекти, с мисълта за утрешния ден, за следващата година, за бъдещето." С тези думи кметът на Кирково Шукран Идриз откри есенните празници в пограничната община.
Местната традиция повелява всяка година втората събота на септември да е денят, в който стопаните приключват земеделската година и си дават равносметка за постигнатото през пролетта и лятото.
И тази година, в празничната програма бе помислено за малки и големи, за местните и за гостите на Кирково. Най-малките се радваха на люлки, катерушки, захарни ябълки и клоуните, а от арт-фейс и боди-арт игрите по-големите каки и батковци си тръгваха с награда и усмивка на лицето.
Певците Поли Паскова и Здравко Мандаджиев стоплиха сърцата на любителите на народната музика. Стъпвайки на сцената, изпълнителката на народни песни подчерта, че хората от Родопите са гостоприемни и не позволяват икономическата криза да прекърши духа им. Тя подари на Шукран Идриз диск с най-новите си песни, като й пожела да продължава да съхранява традициите в общината. За младите кирковчани пя актуалният Крум.
Празникът завърши с кръшните ритми, изпълнени на оркестър "Родопска младост".

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини