Осем пострадаха при десет катастрофи само за дни

10 са катастрофите в Кърджалийско за последните 4 дни. Пострадалите са осем.

Четирима младежи са в болница с контузни рани, след като лек автомобил Опел с водач 19-годишния М.М. се е блъснал в мантинела и се е преобърнал извън платното между селата Габрово и Комунига. В болница са водачът и
спътниците му на 15, 17 и 18 години.

28-годишен пешеходец е бил блъснат на бул. "България" в областния град от Мерцедес” управляван от Е.Р. на 21 г. Мъжът пресичал правилно на пешеходна пътека, когато е бил ударен. Настанен е в болница под наблюдение.

Мотопедист и негов 14-годишен спътник са настанени в кърджалийската болница след катастрофа на кръстовището между бул. "Беломорски" и ул. "Дружба" в Кърджали. 21-годишният А.Р. е управлявал мотопед Пежо с несъобразена скорост и се блъснал челно в правилно движещ се лек автомобил Лада с водач М.Х. на 55 г. Пострадалите са със счупени крайници. Алкохолната проба на шофьора на лекия автомобил е отчела 0,31 промила. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство в РУП-Кърджали.

22-годишната Г.О. е била настанена под наблюдение в болницата в Кърджали, след като се е преобърнала с лек автомобил Опел в района на село Бели вир. Движение с несъобразена скорост и загуба на контрол над управлението е причина за произшествието. Алкохолната проба на водача е отрицателна. Съставен е акт.

На ул. "Мара Михайлова" в областния център водачът на таксиметров автомобил Опел М.З. на 37 г. е предизвикал катастрофа след употреба на алкохол. Шофьорът е блъснал движещ се пред него Опел. Пробата на виновния водач е отчела 1,30 промила. Задържан е в РУП-Кърджали. Образувано е бързо производство.

Останалите произшествия са се разминали само с материални щети.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини