Няма оцелели при катастрофата на чилийския самолет

Всички 21 души на борда на военно-транспортния самолет "Каса-212", който падна в Тихия океан на път за архипелага Хуан Фернандес, са мъртви, потвърди правителството.

"След операция по издирването с участието на главнокомандващия на чилийските ВВС стигнахме до извода, че ударът при катастрофата е бил толкова силен, че е довел до незабавната смърт на всички на борда," заяви министърът на националната отбрана Андрес Аламанд, цитиран от Асошиейтед прес.

По-рано властите съобщиха, че спасители и рибари са открили телата на четирима загинали - двама мъже и две жени.

Сред пътниците са били петима журналисти от държавната телевизия, включително популярният водещ Фелипе Камироага, известният предприемач и филантроп Фелипе Кубильос, чиновници от Съвета по култура и военнослужещи от чилийската авиация, съобщава БТА.

Връзката със самолета бе изгубена в събота, след като той се опита на два пъти да кацне при лоши атмосферни условия на островите Хуан Фернандес.

Снимачният екип отивал към архипелага, за да отразява възстановяването на островите, които пострадаха тежко от разрушителното земетресение и цунами на 27 февруари 2010 г. в Чили.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини