Я, колко си добър в леглото, когато ревнуваш

Представителите на силния пол, които чувстват конкуренция за сърцето на избраницата си, са по-добри любовници в спалнята, показват новите проучвания на учени от университета в Ливърпул.

Изследователите проведоха изследването върху плодови мушици и по специално върху женските, които били склонни да имат множество сексуални партньори. При мъжките  моментално се появява мотивация първи да оплодят женската, пише bgnes.

Все пак, важно е да се има предвид, че оплождането не е задължителен резултат, нито показател за добър секс при човешките мъжкари. Даже би могло да се предположи, че ревността би докарала стрес на някои индивиди, или конкуренцията би подкопала самочувствието им, или доверието е партньорката... Ама не. Според изследователите ефектът на ревнивата мушица се наблюдава и при други животински видове, включително и при хората. Моногамните мъже, които чувстват конкуренция преживяват един вид параноя,че могат да бъдат изместени. В резултат на риска, че тяхната жена може да бъде оплодена от друг мъж, мъжете стават много по-старателни в леглото, а продължителността на половия акт той може да нарасне до два пъти.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини