В Кърджали Яне Янев заложи на 26-годишния Иван Стоев

Снимка: Дарик

Иван Стоев е кандидатът на РЗС за кмет на Кърджали. Номинацията бе съобщена пред медиите в града край Арда лично от Яне Янев.

26-годишният Стоев е завършил Стопанската академия в Свищов,  в момента кара следдипломна квалификация „право" в УНСС. Работи като счетоводител.

Младият мъж е председател на общинската организация на РЗС. На пресконференцията присъства и  Атанас Семов, който партията издигна за кандидат-президент.

До средата на септември РЗС ще обяви своите кандидати за кметове и съветници в останалите кърджалийски общини. Дори вече се знаело кои ще са те за Джебел, Крумовград и Кирково, но за имена все още било рано.

"По-трудно и дори невъзможно ще е в Черноочене, защото там феодализмът на ДПС е достигнал върхова точка, но чрез околните села имаме шанс", разсъждава Янев.

Според него откакто са на власт, ГЕРБ се опитвали да мамят кърджалийци. "Пуснаха Вежди Рашидов, който се правеше на месия. Оказа се обаче, че е фалшив и страхлив. Цветанов му тропна на месата и той не посмя да вземе отговорна позиция спрямо Кърджали”, заяви лидерът на РЗС.

Според Атанас Семов голямата част от избирателите на ДПС са държани нарочно в бедност, страх и изолация, за да са в пълната зависимост от партийния апарат на движението. По този повод Семов заяви, че чрез новата конституция, която трябва да стане факт догодина, "българските турци ще се освободят от робството, в което днес са поставени от групировката ДПС".
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини