5 начина да върнем страстта в секса

Любовта е константа, но страстта има нужда от разпалване
Нищо ново: Всичко във вселената се демагнитизира, когато е оставено близо до нещо с противоположния заряд. Така е при магнитите, така е и при мъжете и жените. При някои хора страстта се изчерпва след 7 дни, но няма значение след 7 или 17 години се случва. Първичното животинско привличане е природна сила, която изглежда е създадена, за да ни направи или не другари в живота. Ако се отпуснем в брака и се чувстваме свободни от напрежението да се опитваме да впечатлим своя партньор, то изходът е предвидим: партньорът ни не е впечатлен, пише tia.bg.

5 начина да върнем страстта в секса след брака

За щастие, при цялата тази страст, заключена в нас, има много неща, които да бъдат отключени. Въпросът е само да открием правилния ключ. Може да промените сексуалния си живот тази седмица. Изберете една от тези пет точки в плана и я опитайте. Накарайте партньора си да избере друга за следващата седмица. Това е пътят да откриете тайната на секса след брака.

1. Приемете, че не знаете всичко един за друг в сексуално отношение.
Както вече беше посочено, много често се случва една двойка да е женена от много години без изобщо някога двамата да са споделяли какво е най-възбуждащото за тях в леглото. Отчасти това е така, защото много хора си остават болезнено смутени по отношение на сексуалните си нужди. Но причината може да е и в това, че хората се страхуват да изложат на риск емоционалната си връзка с партньора, за да задоволят нужда, която може да се стори странна, егоистична или просто отвъд нивото на комфорт на другия. И с минаването на годините често става все по-трудно да се разкрият “скритите” желания, защото това би породило усещането за внасяне на нещо съвсем чуждо и необичайно във връзката (и трябва да си признаете, че през цялото това време досега сте послъгвали за сексуалните си желания).

2. Предложете емоционално безопасен начин да разкриете един на друг фантазиите си.
Преградите, разделящи в романтично отношение съпругът и съпругата не се срутват спонтанно. Трябва да се отстранят парче по парче. Може да започнете като подканите съпруга си да разкрие бавно изражението на своята сексуалност. Кажете нещо незаплашително като “Хрумна ми луда идея. Защо не ми кажеш нещо, което мислиш, че наистина ще ме изненада във връзка с това какво искаш да правим в леглото? След това аз ще ти кажа нещо, което мисля, че би изненадало теб.” Представяйки нещата по този начин подсигурявате другия, че очаквате да се изненадате и дори бихте се зарадвали на това. И това означава, че мъжът ви няма автоматично да трябва да преправя най-еротичните части от фантазията си. Ако да кажете нещо направо е прекалено смущаващо за вас, оставете му писмо с бележка, гласяща “Остави една фантазия под възглавницата ми и аз ще те събудя през нощта.”

3. За да направите секса по-малко смущаващ, превърнете го в игра.
Помолете партньора си да ви сподели три от своите фантазии и му кажете, че вие ще си изберете една, която да разиграете. След това е негов ред, вие му казвате три от своите и той избира една. Ако иска да избере две от вашия списък, му предложете оферта – получава две, но също така си взима една от двете останали в неговия списък. Пазаренето създава романтично напрежение. Игривостта ще е добър начин да си припомните колко енергични сте били двамата някога и все още можете да бъдете. Като алтернатива може просто да кажете: “Знам, че не си ми казвал всичко, което би би ти харесало в леглото, въпреки че сме заедно от години. Така че се предай: Какво искаш да направим?”.

4. Давайте примери
За да накарате партньора си да повярва, че искате да чуете истинските му фантазии, ще трябва да го докажете като дадете правдоподобен пример. Иначе той ще си мисли, че очаквате да ви каже нещо мило за това как заспивате в прегръдките му. Опитайте нещо като: “Нали разбираш, нещо, което наистина те възбужда – да те завържат, да се преструвам, че съм някоя друга, каквото и да е, просто го назови.”

5. Дайте почивка на рутината от реалния живот
Монотонността (да не се бърка с моногамията) е врагът на страстта. За да гледате на партньора си като на принц и той да ви вижда като принцеса, трябва да подредите сцената и да сложите правилните костюми. Кажете му да ви чака в ресторанта за вечеря. Облечете се така, че да се впечатлите взаимно. След това го изненадайте с ключ за хотелска стая – без да е позволено събиране на багаж. Дори да нямате възможност да посветите нощта на това, ще промените собствения си облик в нов за партньора си. Нов стил на обличане или различна прическа или дори малка татуировка на глезена може да отключат нови чувства у него. Да бъдете “различна” за него в леглото не означава, че той няма да ви обича заради всичко, което сте извън спалнята. Но една част от него (вие знаете коя част) иска да вярва, че той току-що ви е срещнал за първи път. И няма нищо лошо в това и вие да искате да го срещнете за първи път отново. Чувствайте се свободни да му подхвърлите, че брада или по-ниско подстригана коса може да му придадат приятен външен вид за известно време.

По ирония на съдбата фантазиите, които се опитваме да скрием като толкова лични, са същите като тези в сцените по филмите. Това предполага, че всеки от нас има потенциал да напише истински романс в своя живот. Просто трябва да отделим време, за да започнем.

Източник: tia.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини