ГЕРБ планира балотаж в Кирково,цели се в стола на Шукран Идриз

Цвет Караянчева и Владимир Иванов

  ГЕРБ се цели в балотаж на местните избори в Кирково.Анализ изготвен от областното ръководство на партията предвижда претендентът  на управляващата партия да се яви на втори тур и евентуално да го спечели.Като основен кандидат на герберите за кметския стол се сочи общинския партиен лидер Владимир Иванов.Сред номинираните е и зам.-областният управител Есат Садък.

  Според гербери шансовете на Иванов да се бори за кметския стол са по-големи.Сочат го като фаворита на областния лидер на партията Цвета Караянчева.Напоследък Есат Садък е сравнително изолиран от областната управителка Иванка Таушанова и това се смята за индикация,че вероятно ще остане на втори план.

 Според това кой от двамата ще се яви като кандидат на ГЕРБ ще зависи цялата стратегия на предизборната кампания на управляващите.Владимир Иванов разчита на силното си икономическо влияние.Казват обаче,че ако той е кандидатът вотът ще бъде чисто етнически-българи мохамедани срещу български турци.

Есат Садък се смята за консесусна фигура за двете общности.Твърди се че той може да обедини български и турски гласове срещу сегашният градоначалник Шукран Идриз.

 Основният гвоздей в предизборната кампания на ГЕРБ за Кирково трябваше да бъде откриването на пътя през Маказа за Гърция през септември.За това се точи лично премиерът Бойко Борисов.Инспекция на място направи и областния управител Иванка Таушанова,която следи отблизо строителните работи на гръцка територия.

 Голямото рязане на лента може да бъде осуетено от кризата в южната ни съседка. Фирмата изпълнител на пътя за Маказа освободи много от работниците поради невъзможност да им плаща. Строителните работи са замрели.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини