Гвардейци и мажоретки обраха наградите в Италия

      Гвардейският отряд на Езиковата гимназия спечели първото място и купа на престижния фестивал Магия Италия в град Римини. Нашите момчета и момичета бяха отличени за това, че единствени показаха нещо типично национално, отличаващо ги от всички други участници. Мажоретките  на „Отец Паисий” пък спечелиха второто място в класацията и купа за уникалните си изпълнения. И двата състава участваха в конкурсната програма с по четири танца дело на хореографа и ръководител  на формациите Димитър Кондиков.Домакините били силно впечатлени от изпълнението на гвардейците по марша „Тих бял Дунав” и на мажоретките- по песента „ Излел е Делю хайдутин”.Специално за италианската публика нашите момичета играха и по песента за Руфинка в италиански аранжимент.

 Гвардейците водеха всички дефилета на съставите участвали във фестивала въпреки 45-градусовата жега. Нашенци бяха бурно аплодирани. Хората излизаха от магазините и кафенетата  и искаха да се снимат с тях , разказват кърджалийци, съпровождали формациите.

  Състави от десет страни участваха  в тазгодишното издание на Магия Италия. Най-много бяха гостуващите формации от Полша- 8. Грузия бе представена с три състава. Имаше представители на Холандия, Швейцария, Венецуела. Венецуелците биха толкава впечатлени , че още след първите изпълнения на нашите гвардейци и мажоретки ги поканиха на голям фестивал в Каракас. Обещаха  да им  поемат разноските, ако си намерят спонсор за пътните.

 Нашите състави успяха да посетят най-големия аква- парк в Европа Мирабиландия, да разгледат Сан Марино и Венеция. До града с каналите те стигнаха с корабче. Впечатлиха се от Моста на въздишките.

Видяха  и „ Италия в миниатюри”-макети на забележителности от Апенините, разположени на 5 км от Римини.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини