Севги Зеки от Ардино спечели турнира в Млечино

Севги Зеки

17-годишният талант от Ардино Севги Зеки успя да спечели аматьорския турнир по тенис на маса, който се проведе в рамките на традиционния селищен празник в село Млечино. На финала той победи Фикрет Джевджет от Млечино с 2:0 (11:6, 11:7) в интересн и динамичен двубой. В малкия финал за 3-4 място Шенер Юмеров от Ардино победи Бирджан Ръфкъ от Млечино с 2:0 (11:3, 11:4).

Спортното събитие се проведе в сградата на Младежкия дом в центъра на селото. В състезанието участваха над 30 любители на пинг-понга, сред които имаше мераклии и от Турция. Поради големия интерес както от най-младите така и от по-големите, организаторите проведоха спортното събитие в две възрастови групи – до 14 години и над 16- годишна възраст. Всички участници показаха завидни умения и спортен дух, за което бяха наградени с аплодисменти от публиката.

При мъжете участниците бяха разпределени в четири групи по четири играчи, които играха един срещу друг. След интересни разигравания напред продължиха само първите от всяка група.

При малчуганите участие взеха над 10 състезатели, от които след оспорвани срещи на първо място се класира Онур Осман от кърджалийското село Кобиляне. Негови подгласници станаха Суат Неджми от Млечино и Тамер Келебек от Люлебургаз, Турция.

Христо Киров от Кърджали заяви, че е научил за състезанието от социалната мрежа „Фейсбук”. Отпаднах в груповата фаза от най-дория играч в турнира Севги Зеки. Въпреки това съм доволен от представянето си. Възхитен съм от подготовката на участниците, които показаха завидни умения, каза той.

Любопитен бе фактът, че организаторите бяха осигурили награди само за първите двама при мъжете и за победителя при децата.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини