Наш човек на приема при Уорлик, среща се с щатската Мата Хари

Георги Кулов

Журналистът от Кърджали бг вести Георги Кулов бе единственият поканен от областта, който присъства на приема в американското посолство по случай 235 –та годишнина от  подписването на Декларацията за независимост на САЩ и националния празник на страната. Кулов е от малцината зачетени през последните години от щатската легация .Сред хората получили възможността да бъдат на такъв прием са председателя на дружеството „Приятели на САЩ” Валентина Иванова, кметът на Кърджали Хасан Азис, главния редактор на „Нов живот” Иван Бунков, директорът на музея Павел Петков, журналистката Вилдан Байрамова. Не всички обаче от тях са се възползвали от поканите.

  Около 600 души бяха отбраните гости на приема, който се състоя в големия комплекс на мисията в Лозенец. Лично Негово превъзходителство Джеймс Уорлик и съпругата му посрещнаха гостите си. По поръчение на дружеството „Приятели на САЩ” Георги Кулов предаде поздрави по случай националния празник.

   Сред гостите бяха министрите Трайчо Трайков и Тотьо Младенов, шефът на разузнаването ген.Кирчо Кирев. Имаше здраво червено присъствие начело с Георги Пирински и Ангел Найденов. Президентът Желю Желев също бе сред присъстващите. Кандидатът на сините за президент Румен Христов също бе там. Сред гостите се открояваха отцепилите се от ДПС Касим Дал и Корман Исмаилов. Между представителите на бизнеса бе Алекс Нестор, директор в Дънди прешъс метълс, канадската компания, получила концесия за добив на злато в Крумовград.

   Домакините буквално удавиха гостите в марково уиски , скъпи вина и деликатеси. Най- здраво си похапваха българските генерали, явно изпосталели от военната реформа.

   Американската „Мата Хари”,натисна нашия колега Георги Кулов. Българската снаха Ейми, която всяка година присъства на приемите разказа на журналиста от Кърджали бг вести, как е била обявена за щатски шпионин от бившия шеф на военното контраразузнаване. Тя се запознала с него на един от приемите .Той от своя страна и дал телефона си. При позвъняването от страна на Ейми, българската разведка се стегнал и започнал да говори несвързани неща, натиснат от здрава параноя.

   Кърджали бг вести

С щатската Мата Хари

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини