БСП стяга „Коалиция за Кърджали”

Социалистите в Кърджали ще участват на предстоящите местни избори в рамките на широка политическа и гражданска коалиция. Това е едно от решенията на проведената през почивните дни конференция на Общинската организация на БСП. Формированието е от  нов, нетрадиционен тип и ще включва както партии от левия спектър, така и гражданска квота – представители на обществеността в Кърджали, които не са обвързани с политически формации и имат изграден висок авторитет. Новото обединение ще се нарича „Коалиция за Кърджали”. Неговата основна цел е да се използва максимално човешкия и политическия ресурс в общината, както и да се активизира и гарантира участието на хората от Кърджали в неговото управление.

   „Коалиция за Кърджали” ще участва със самостоятелна листа за общински съветници. В нея ще има граждански кандидатури и номинации на БСП и коалиционните й партньори.

   На общинската конференция бяха гласувани кандидатите на БСП за съветници. Водач на листата е областният лидер на партията Милко Багдасаров. Втори е юристката Величка Георгиева, номинирана от местното движение на жените социалистки. Това се счита за сериозен техен успех и пробив в мисленето на кърджалийската социалистическа организация. През последните 20 години не е имало нито една жена на толкова висока позиция.

   Кандидати на БСП за общински съветници са още Георги Кючуков, Милан Миланов, Назми Мюмюн, Траян Бабунски, Павлин Балабанов, Ангел Коджаманов.

Как ще изглежда листата на „Коалиция за Кърджали” ще стане ясно на по-късен етап. На ОбС на БСП е възложено да  формира окончателната листа с гражданските квоти и с коалиционните партньори, като се спазва подредбата на членовете на партията, гласувана от конференцията.

   БСП ще участва в надпреварата за кмет на общината отново чрез „Коалиция за Кърджали”. Конкретната кандидатура ще се уточни също на по-късен етап. Не е задължително претендентът да е член на БСП, коалицията е готова да подкрепи силна личност, припозната от избирателите не по партиен и конюнктурен принцип, а по достойнство и качества.

     Конференцията гласува и номинациите за кандидат - президент от БСП. Това са Стефан Данаилов, Костадин Паскалев, Корнелия Нинова, Андрей Пантев, Иван Димитров, Янаки Стоилов, Ивайло Калфин.

     В анализа на политическата ситуация областният лидер на БСП Милко Багдасаров посочи, че основен противник на социалистите на предстоящите местни избори е ДПС. Съществува реален шанс за пробив в монопола на движението в Общинския съвет, както и за победа при избора на кмет. Към този момент социологическите проучвания отреждат второ място на БСП. Като подкрепа от избирателите в района социалистите водят почти два пъти пред управляващата в момента ГЕРБ.

     В изборите за президент основен противник на социалистите е ГЕРБ, посочи още Милко Багдасаров. В изказванията на делегатите пролича безпокойство от лошото управление на ГЕРБ, незачитането на конституционния ред в държавата, ограничаване на гражданските права и арогантно пренебрежение на управляващите към проблемите на обществото. Беше изготвено и гласувано открито писмо.

  БСП ще води активна, честна и позитивна кампания, насочена към хората от района.Основната цел е успехът и на местния, и на президентския вот в Кърджали.

   

                                                                            Пресцентър на БСП- Кърджали

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини